πισω στισ συνταγεσ

Γλειφιτζούρια λαχανικών

Λιγότερο από 30’
·
15 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

300 gr
κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
400 gr
βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα
1/3 φλ.
φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1
πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.γ.
κόλιανδρος, τριμμένος
1 κ.γ.
κύμινο, τριμμένο
2 κ.σ.
αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
1
λεμόνι (ξύσμα)
1
σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
2 κ.σ.
ελαιόλαδο
2 κ.σ.
λευκό και μαύρο σουσάμι
1/2 φλ.
λευκό και μαύρο σουσάμι (για «πανάρισμα»)
130 gr
γιαούρτι (για το ντρέσινγκ)
1 κ.σ.
λεμόνι (χυμός) (για το ντρέσινγκ)
1 κ.σ.
ταχίνι (για το ντρέσινγκ)

εκτελεση

Αναμειγνύουμε το κουνουπίδι, τα ρεβίθια, τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το σουσάμι στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε το επιπλέον λευκό και το μαύρο σουσάμι σε ένα ρηχό μπολ. Σχηματίζουμε μπαλάκια από το μείγμα κουνουπιδιού σε μέγεθος καρυδιού και τα «πανάρουμε» στο μείγμα από τα σουσάμια. Στερεώνουμε σε κάθε μπαλάκι ένα ξυλάκι ψησίματος και τα βάζουμε στη λαμαρίνα. Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή έως ότου αποκτήσουν μια χρυσή και τραγανή όψη.

Ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε με τα ιδιαίτερα γλειφιτζούρια μας!”

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.