Μουστοκούλουρα αλμυρά σε μπουκιές πάνω από μια λαχανοσαλάτα
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 200 γρ. λάχανο λευκό
- 100 γρ. κόκκινο λάχανο
- 1 κοτσάνι σέλερι σε ροδελίτσες,
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 ξινόμηλο σε λεπτές φετούλες
- αλάτι
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μηλόξιδο
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.σ. μέλι
- αλμυρά μουστοκούλουρα
- 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια 200 γρ. λάχανο λευκό και 100 γρ. κόκκινο λάχανο.
- Τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα και
- προσθέτουμε 1 κοτσάνι σέλερι σε ροδελίτσες,
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη και 1 ξινόμηλο σε λεπτές φετούλες.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σε ένα βαζάκι 60 γρ. ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. μηλόξιδο, 4 κ.σ. γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.σ. μέλι.
- Κλείνουμε με καπάκι και χτυπάμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με σπασμένα αλμυρά μουστοκούλουρα, 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.