Menu
Generic filters
Exact matches only

    Μουστοκούλουρα αλμυρά σε μπουκιές πάνω από μια λαχανοσαλάτα

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 200 γρ. λάχανο λευκό
    • 100 γρ. κόκκινο λάχανο
    • 1 κοτσάνι σέλερι σε ροδελίτσες,
    • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
    • 1 ξινόμηλο σε λεπτές φετούλες
    • αλάτι
    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 1 κ.γ. μηλόξιδο
    • 4 κ.σ. γιαούρτι
    • πιπέρι
    • 1/2 κ.σ. μέλι
    • αλμυρά μουστοκούλουρα
    • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
    • μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια 200 γρ. λάχανο λευκό και 100 γρ. κόκκινο λάχανο.
    • Τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα και
    • προσθέτουμε 1 κοτσάνι σέλερι σε ροδελίτσες,
    • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη και 1 ξινόμηλο σε λεπτές φετούλες.
    • Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε σε ένα βαζάκι 60 γρ. ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. μηλόξιδο, 4 κ.σ. γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ.σ. μέλι.
    • Κλείνουμε με καπάκι και χτυπάμε καλά.
    • Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με σπασμένα αλμυρά μουστοκούλουρα, 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.