Μους σοκολάτα με γάλα καρύδας, μέλι και σάλτσα φράουλας
Υλικά
- 4 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
- 1.5 φλ. μέλι
- 0.5 φλ. κακάο σκόνη
- 100 γρ. γάλα καρύδας
- λίγο αλάτι
- 0.5 κ. γ. κανέλα σκόνη
Για τη σάλτσα φράουλας
- 250 γρ. φράουλες
- 0.5 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μους στον πολυκόφτη για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και αφράτη κρέμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα φράουλας στον πολυκόφτη για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ένα μικρό βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη μους με όση σάλτσα φράουλας θέλουμε από πάνω.