Mεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι, αμύγδαλα, φέτα και ελιές
		Preparation
		15΄ προετοιμασία
	
			
			Servings
			
				4 μερίδες			
		
			
			Difficulty
			Εύκολη
		
	Υλικά
- 250 γρ. βιολογικό μακαρονάκι κοφτό χωρίς γλουτένη, από καλαμπόκι, Nature's Promise
- 1/2 φλ. αμύγδαλα
- 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 1/2 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε al dente, δηλαδή για περίπου 1-2 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναγράφεται στο πακέτο. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε περίπου ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αμέσως τα ζυμαρικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι να κρυώσουν. Στραγγίζουμε εκ νέου καλά.
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν στις άκρες, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ζυμαρικό, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις σταφίδες και τη φέτα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και το αλάτι. Προσθέτουμε 1/4 φλ. από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μπορεί να σας φανεί υπερβολι- κή η ποσότητα της σάλτσας στην αρχή, αλλά μην ανησυχείτε, θα απορροφηθεί. Καρυκεύουμε με πιπέρι, για γεύση.
- Αφήνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 10 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να υπάρχει χρόνος να απορροφήσει τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
 
                        
         
                        
         
                        
         
                        
        