Menu
Generic filters
Exact matches only

    Mεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι, αμύγδαλα, φέτα και ελιές

    Preparation 15΄ προετοιμασία
    Servings 4 μερίδες
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 250 γρ. βιολογικό μακαρονάκι κοφτό χωρίς γλουτένη, από καλαμπόκι, Nature's Promise
    • 1/2 φλ. αμύγδαλα
    • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
    • 1/2 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
    • 1/2 φλ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1/4 φλ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
    • 1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
    • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 1/4 κ.γ. αλάτι
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε al dente, δηλαδή για περίπου 1-2 λεπτά λιγότερο από την ώρα που αναγράφεται στο πακέτο. Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε περίπου ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αμέσως τα ζυμαρικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι να κρυώσουν. Στραγγίζουμε εκ νέου καλά.
    • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μυρίσουν και να ροδίσουν στις άκρες, για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα αμύγδαλα σε ένα ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ζυμαρικό, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις σταφίδες και τη φέτα.
    • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο και το αλάτι. Προσθέτουμε 1/4 φλ. από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Μπορεί να σας φανεί υπερβολι- κή η ποσότητα της σάλτσας στην αρχή, αλλά μην ανησυχείτε, θα απορροφηθεί. Καρυκεύουμε με πιπέρι, για γεύση.
    • Αφήνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 10 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να υπάρχει χρόνος να απορροφήσει τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.
    • Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
    Bookmarks