Μαρμελάδα με κόκκινα σταφύλια (χωρίς ζάχαρη)
Υλικά
- 1kg κόκκινα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια
- 1 λάιμ, χυμό & φλούδες
- 5 κ.σ. μέλι
- 50 ml νερό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και βράζουμε για 70 λεπτά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Έπειτα, αφαιρούμε τις φλούδες από την κατσαρόλα, αδειάζουμε το μείγμα σε δόσεις σε ένα multi και το πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια, βράζουμε ξανά τη μαρμελάδα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει για περίπου 5 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε αμέσως ή την αδειάζουμε σε ένα βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
#tsoulotip: Αν θέλουμε, μπορούμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με αρμπαρόριζα.