πισω στισ συνταγεσ

Με τα υπόλοιπα τυριά από το πλατό και το μπαγιάτικο ψωμί φτιάχνουμε ένα ωραίο φοντί τυριών και το απολαμβάνουμε με κρουτόν

Λιγότερο από 30’
·
Εύκολη

Υλικα

1
ψωμί μπαγιάτικο (φραντζόλα)
ελαιόλαδο
1 φλ.
λευκό κρασί
1 κ.σ.
κορν φλάουρ
250 ml
λευκό κρασί (για βράσιμο)
450 gr
τυριά τριμμένα (προτιμάμε κίτρινα ανάμεικτα γλυκά και πικάντικα τυριά, όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, χαλούμι κ.λπ.)
1
σκόρδο (σκελίδα)

εκτελεση

Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια, τα απλώνουμε σε ταψί και ραντίζουμε με σταγόνες ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Σε 1 φλιτζ. λευκό κρασί διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα 250 ml λευκό κρασί να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα τυριά τριμμένα (προτιμάμε κίτρινα ανάμεικτα γλυκά και πικάντικα τυριά, όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, χαλούμι κ.λπ.), ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ωραία απαλή υφή, χωρίς να αφήσουμε το φοντί να πάρει βράση. Κόβουμε στη μέση την σκελίδα σκόρδο και τρίβουμε με αυτό τα τοιχώματα του σκεύους του φοντί. Μεταφέρουμε μέσα το λιωμένο τυρί και το σερβίρουμε ζεστό στο τραπέζι μαζί με τα κρουτόν.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger
Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.