Σούπα φράουλας με σπόρους chia και τυρί κρέμα ή vegan σαντιγί από κρέμα καρύδας

Περισσότερο από 60’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

400 g γάλα καρύδας ή 4 κ.σ. τυρί κρέμα ΑΒ
2 φλ. φρέσκες φράουλες
2 κ.σ. σπόροι chia
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (ή και περισσότερο, αν χρειαστεί)
ελάχιστη βανίλια, σε σκόνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ελάχιστη μαστίχα, τριμμένη ή 1/4 κ.γ. εκχύλισμα μαστίχας
4 φρέσκες φράουλες (για το σερβίρισμα)
φρέσκια μέντα (για το σερβίρισμα)
ξύσμα λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Αν χρησιμοποιήσουμε το γάλα καρύδας, το παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτουμε τους σπόρους chia. Αν θέλουμε πιο γλυκό το αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
  • Μοιράζουμε τον πουρέ σε 4 μικρά μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε την κονσέρβα με το γάλα καρύδας και παίρνουμε μόνο το κρεμώδες επάνω μέρος, αφήνοντας το διαχωρισμένο υγρό. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, τη σκόνη ή τους σπόρους βανίλιας και τη μαστίχα και χτυπάμε σε μια ελαφριά σαντιγί.
  • Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, τη σκόνη ή τους σπόρους βανίλιας και τη μαστίχα και μαλακώνουμε καλά.
  • Σερβίρουμε κάθε μπολ με τη σούπα με 1 κ.σ. σαντιγί ή τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες, ξύσμα λεμονιού και φύλλα μέντας.

σχετικεσ συνταγεσ