Menu
Generic filters
Exact matches only

Με μισό μπουκάλι μπίρα φτιάχνουμε ελληνική «πίτσα»

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1/2 μπουκάλι μπίρα
  • 250 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο σε φετούλες (προαιρετικά)
  • 1/2 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • λίγη ρίγανη
  • λίγη φέτα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την μπίρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Θέλουμε να έχει πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Όχι παραπάνω.
  • Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λουκάνικο (αν δεν βάλουμε λουκάνικο, θα χρειαστούμε λίγο ελαιόλαδο) μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά, να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φέρνουμε μια βόλτα στο τηγάνι. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω από τη ζύμη το μείγμα που σοτάραμε. Πασπαλίζουμε με φέτα και λίγη ρίγανη και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της πίτσας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει η φέτα.

 

Οι εναλλακτικές για επικάλυψη της πίτσας είναι πολλές. Διαλέξτε τα φρέσκα υλικά εποχής που επιθυμείτε, ακόμη και περισσεύματα (π.χ. μισή ντομάτα, μισή πιπεριά κ.ο.κ.). Συνδυάστε τα με τυριά ή/και αλλαντικά της αρεσκείας σας και θα έχετε τη δική σας σπιτική εκδοχή.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την μπίρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Θέλουμε να έχει πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Όχι παραπάνω. Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λουκάνικο (αν δεν βάλουμε λουκάνικο, θα χρειαστούμε λίγο ελαιόλαδο) μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά, να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φέρνουμε μια βόλτα στο τηγάνι. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και απλώνουμε πάνω από τη ζύμη το μείγμα που σοτάραμε. Πασπαλίζουμε με φέτα και λίγη ρίγανη και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της πίτσας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να λιώσει η φέτα. Οι εναλλακτικές για επικάλυψη της πίτσας είναι πολλές. Διαλέξτε τα φρέσκα υλικά εποχής που επιθυμείτε, ακόμη και περισσεύματα (π.χ. μισή ντομάτα, μισή πιπεριά κ.ο.κ.). Συνδυάστε τα με τυριά ή/και αλλαντικά της αρεσκείας σας και θα έχετε τη δική σας σπιτική εκδοχή.