Μεσογειακή διατροφή
Armonia
Φαγητό στο γραφείο
Βραδιές με φίλους
Χωρίς λακτόζη
Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Ovo
Ανοιξιάτικη quiche με σπαράγγια και τυρί κρέμα από κάσιους
Υλικά
Εκτέλεση
Ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη μπάλα. Την απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 25 x 20 εκ. και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
• Γέμιση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους, το σκόρδο, το νερό, την κρέμα καρύδας, τον χυμό λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα καγιέν, μέχρι να γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε περισσότερο νερό, αν μας βγει πολύ πηχτό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε, διορθώνοντας τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
• Στήσιμο: Ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τα σπαράγγια για 5 λεπτά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη ζύμη, από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια πιέζοντάς τα ελαφρώς, ώστε να μισοβυθιστούν στην κρέμα, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.