Menu
Generic filters
Exact matches only

Ανοιξιάτικη quiche με σπαράγγια και τυρί κρέμα από κάσιους

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως (για τη ζύμη)
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό (για τη ζύμη)
  • 80 ml ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 100 ml νερό κρύο (για τη ζύμη)
  • 1 φλ. κάσιους (ανάλατα και άψητα) μουλιασμένα σε νερό για 1 βράδυ)
  • 160 ml νερό
  • 120 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο καγιέν
  • 2 κ.σ. μυρωδικά (δυόσμος, ρίγανη και θυμάρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 σπαράγγια (οι τρυφερές κορφές)

Εκτέλεση

Ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη μπάλα. Την απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 25 x 20 εκ. και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
• Γέμιση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους, το σκόρδο, το νερό, την κρέμα καρύδας, τον χυμό λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα καγιέν, μέχρι να γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε περισσότερο νερό, αν μας βγει πολύ πηχτό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε, διορθώνοντας τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
• Στήσιμο: Ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει τα σπαράγγια για 5 λεπτά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στη ζύμη, από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια πιέζοντάς τα ελαφρώς, ώστε να μισοβυθιστούν στην κρέμα, και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Bookmarks