πισω στισ συνταγεσ

Μακαρόνια ολικής άλεσης με κρέμα αβοκάντο, ντοματίνια και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Λιγότερο από 30’
·
4 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

320 γρ.
σπαγκέτι ολικής άλεσης
2
αβοκάντο
0.5 φλ.
βασιλικο
1 σκελίδα
σκόρδο
2 κ.σ.
λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
50 ml
ελαιόλαδο
1 φλ.
ντοματίνια
0.25 φλ.
αμύγδαλα

εκτελεση

Βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αβοκάντο με τον βασιλικό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα αβοκάντο, τα ντοματίνια και τα αμύγδαλα. Αν είναι πολύ στεγνό το αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο ξύσμα από λεμόνι ή λάιμ.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.