πισω στισ συνταγεσ

Light mini donuts φούρνου με κανέλα

Περισσότερο από 60’
·
Εύκολη

Υλικα

200 ml
χλιαρό νερό
2 κ.σ
γάλα
1
αβγό
25 γρ.
μαγιά ξηρή
1 κ.σ
ζάχαρη
60 γρ.
βούτυρο
500 γρ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ
μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ
αλάτι
60 γρ.
βούτυρο
100 γρ.
ζάχαρη
2 κ.σ
κανέλα

εκτελεση

Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο το νερό με το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Σχηματίζουμε μια μπάλα, τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά, να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβουμε κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκ., τα βάζουμε σε λαμαρίνα και με κουπάτ ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκ. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, για 25 λεπτά, και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και, αφού κρυώσουν, τα βουτάμε στο λιωμένο βούτυρο και στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.