Light mini donuts φούρνου με κανέλα

Περισσότερο από 60’
Εύκολη

Υλικά

200 ml χλιαρό νερό
2 κ.σ γάλα
1 αβγό
25 γρ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ αλάτι
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο το νερό με το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Σχηματίζουμε μια μπάλα, τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά, να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβουμε κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκ., τα βάζουμε σε λαμαρίνα και με κουπάτ ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκ. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, για 25 λεπτά, και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και, αφού κρυώσουν, τα βουτάμε στο λιωμένο βούτυρο και στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ