Poke bowl με τόνο

Λιγότερο από 30’
4 μερ
Μέτρια

Υλικά

1 φλ. ρύζι για σούσι ή αρμπόριο
1 ½ φλ. νερό
500 γρ. τόνος
1/4 φλ. σόγιας ή tamari (σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη)
1 κ.γ σησαμέλαιο
1 κ.γ ξύδι λευκό ή ρυζιού
2 πράσινα κρεμμύδια
2 πιπερίτσες τσίλι
1 αγγούρι
1 αβοκάντο
1/2 ανανάς
νεροκάρδαμο ή γλιστρίδα
άσπρο και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε. Το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα με το νερό και, όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία, καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το ξίδι. Ρίχνουμε μέσα τον τόνο και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθεί από τη σάλτσα. Ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια και το τσίλι και αφήνουμε να μαριναριστεί όσο γίνεται το ρύζι. Μοιράζουμε το ρύζι στα μπολ, μαζί με κομμάτια τόνου, φέτες αγγουριού, κομμάτια αβοκάντο και ανανά. Γαρνίρουμε με το νεροκάρδαμο ή τη γλιστρίδα και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ