Χειροποίητες γκοφρέτες με μαύρη σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
15 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

250 g μαύρη σοκολάτα 60% κακάο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σοκολάτα χωρίς ζάχαρη)
50 g καλαμπογκοφρέτα
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ μαζί με το φιστικοβούτυρο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο.
  • Θρυμματίζουμε τις καλαμποκογκοφρέτες σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και το φιστικοβούτυρο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  • Μόλις πήξει πλήρως και σταθεροποιηθεί, σπάζουμε σε μεγάλα κομμάτια και φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

σχετικεσ συνταγεσ