Λαχταριστές πατάτες με κάρι και βούτυρο καρύδας, λάιμ και αβοκάντο

Περισσότερο από 60’
8-10 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1/2kg μικρές πατάτες, ίδιου μεγέθους
ελαιόλαδο
4 ώριμα αβοκάντο
αλάτι
2 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
2 κ.γ. λέμον γκρας, σε σκόνη ή φρέσκο
120 ml ρόφημα καρύδας
45 ml βούτυρο καρύδας
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Πατάτες Baby Πλυμένες Κύπρου 750 gr
Πυρηνέλαιο 1lt

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  • Χτυπάμε στο μούλτι την ψίχα από τα αβοκάντο με το αλάτι, τον χυμό και ξύσμα λάιμ, το λέμον γκρας, σε σκόνη ή φρέσκο, και το ρόφημα καρύδας.
  • Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το βούτυρο καρύδας και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι.
  • Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις κοπανάμε ελαφρώς να ανοίξουν και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα αβοκάντο. Γαρνίρουμε με το μείγμα του τηγανιού και με λίγο φρέσκο τσίλι.

σχετικεσ συνταγεσ