πισω στισ συνταγεσ

Αγκινάρες με σαλάτα κινόα, ξινόμηλο, αλμυρόγλυκα φιστίκια και μάραθα

6
·
Μέτρια

Υλικα

5
μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1
σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
90 ml
ελαιόλαδο
2
ξινόμηλα, καθαρισμένα και σε φέτες
30 ml
λεμόνι
1/2 φλ.
κινόα
1/4
μάτσο μάραθο, ψιλοκομμένο
1/2
δόση αλμυρόγλυκα φιστίκια (βλ. παρακάτω συνταγή)
2 κ. σ.
λευκό βαλσαμικό ξίδι
2 κ. σ.
φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για τα αλμυρόγλυκα φιστίκι
100 γρ.
φιστίκια Αιγίνης
1 κ. σ.
μέλι
1/2 κ. γ.
αλάτι
1 κ. σ.
ζάχαρη

εκτελεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα φιστίκια σε ένα μικρό μπολ. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, βράζουμε τις αγκινάρες με το χυμό λεμονιού, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6-7 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τις αγκινάρες με το σκόρδο και αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε το κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αδειάζουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τα μάραθα με τα ξινόμηλα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κινόα, τις αγκινάρες, τα αλμυρόγλυκα φιστίκια και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.