Menu
Generic filters
Exact matches only

Κρεμμυδόσουπα με αλμυρή granola ταχινιού

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για την κρεμμυδόσουπα

  • 50 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1/4 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ λίτρο ζωμός λαχανικών, ζεστός
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Για την αλμυρή granola

  • 25 γρ. ταχίνι
  • 25 γρ. νερό, κρύο
  • 1/2 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • 1/3 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 130 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 10 γρ. ηλιόσποροι, ωμοί
  • 10 γρ. κολοκυθόσποροι, ωμοί
  • 10 γρ. καρύδια, ωμά, κοπανισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και σοτάρουμε ανακατεύοντας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 35-40΄.
  • Granola: Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύουμε, απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 20΄. Ανακατεύουμε μία φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 1΄. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 10΄. Προσθέτουμε τον ζωμό, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20-25΄. Πετάμε τις δάφνες και τα θυμάρια και σερβίρουμε με 1 κ.σ. αλμυρή granola ανά μερίδα.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks