Menu
Generic filters
Exact matches only

    Κρέμα λεμονιού με βατόμουρα

    Στο φετινό ρεβεγιόν, #allazoumesinithies και φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό δείπνο με θαλασσινά που ετοιμάζεται χωρίς άγχος.

    Preparation Περισσότερο από 60’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • χυμό από 4 λεμόνια
    • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
    • 4 αβγά
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 2 κ/γ βανίλια
    • 300γρ τυρί κρέμα
    • 20 βατόμουρα

    Εκτέλεση

    Την κρέμα μπορείς να την ετοιμάσεις όσο γίνεται ο ζωμός για το bisque.

    1. Βάλε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ρίξε μέσα τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίξε μέσα τα 4 αβγά, χτύπησέ τα καλά με ένα σύρμα και ανακάτευε μέχρι να πήξει το μίγμα, για περίπου 8-10 λεπτά. Άφησε το στην άκρη να κρυώσει.
    2. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίξε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακάτεψε.
    3. Ανακάτεψε το τυρί κρέμα με το μείγμα λεμονιού μέχρι να ομοιογενοποιηθεί καλά. Μπορείς να το κάνεις με ένα μίξερ, στο μούλτι ή στο χέρι με ένα σύρμα.
    4. Μοίρασε την κρέμα σε 4 ποτήρια, και βάλε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 4 ώρες.
    5. Την ημέρα του ρεβεγιόν που η κρέμα θα έχει πήξει, βάλε πάνω τα βατόμουρα και σέρβιρε.
    Bookmarks