Σφηνάκια με σούπα από γλυκοπατάτα και άρωμα κανέλας

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια
3 καρότα σε μικρές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ. γ. κανέλα τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
2 κ. σ. βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι για 8-10’, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό κότας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το φύλλο δάφνης και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τη σούπα σε σφηνάκια, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.