Menu
Generic filters
Exact matches only

Σφηνάκια με σούπα από γλυκοπατάτα και άρωμα κανέλας

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα σε μικρές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι για 8-10’, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό κότας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το φύλλο δάφνης και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τη σούπα σε σφηνάκια, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρουμε.

Bookmarks

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι για 8-10’, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το φύλλο δάφνης και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη σούπα σε σφηνάκια, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρουμε.