Κουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
Εκτέλεση
Κουνουπίδι: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, προσθέτουμε με προσοχή το κουνουπίδι, με το κοτσάνι προς τα κάτω και το βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να παραμείνει τραγανό. Το στραγγίζουμε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το χωρίζουμε στα μπουκετάκια του.Χτυπάμε τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το κάρι και την πάπρικα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτάμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στα χτυπημένα αβγά και κατόπιν τα πανάρουμε στο μείγμα της φρυγανιάς. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σάλτσα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μουστάρδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να δέσει. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα παναρισμένα κουνουπιδάκια και συνοδεύουμε με αυτά κρεατικά σχάρας ή πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.