Menu
Generic filters
Exact matches only

Παντζαρόρυζο με παντζαρόφυλλα και μυρωδικά

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 3 μεσαία παντζάρια, ωμά, χοντροτριμμένα (280-300 γρ.)
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1.500 ml έως 1.700 ml ζωμός λαχανικών ή νερό, καυτό
  • παντζαρόφυλλα από τα παντζάρια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • ξύσμα + χυμός από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φυτικό λευκό τυρί, θρυμματισμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα τριμμένα παντζάρια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), μισοκαλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν αρχίσει να χυλώνει το ρύζι και να μαλακώνει, προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για ακόμη 15-20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί με το καπάκι κλειστό για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θρυμματισμένο φυτικό λευκό τυρί.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks