Menu
Generic filters
Exact matches only

Κουνουπίδι πανέ στον φούρνο, με ντοματένια σάλτσα μουστάρδας

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 μεγάλα αβγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 600 γρ. ντοματάκια κονκασέ από κονσέρβα (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν με μέλι (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • 100 ml λευκό κρασί (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • αλάτι (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη σάλτσα ντομάτας με μουστάρδα)

Εκτέλεση

Κουνουπίδι: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, προσθέτουμε με προσοχή το κουνουπίδι, με το κοτσάνι προς τα κάτω και το βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να παραμείνει τραγανό. Το στραγγίζουμε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το χωρίζουμε στα μπουκετάκια του.Χτυπάμε τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το κάρι και την πάπρικα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτάμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στα χτυπημένα αβγά και κατόπιν τα πανάρουμε στο μείγμα της φρυγανιάς. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σάλτσα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μουστάρδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να δέσει. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα παναρισμένα κουνουπιδάκια και συνοδεύουμε με αυτά κρεατικά σχάρας ή πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.

Bookmarks

Κουνουπίδι: Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, προσθέτουμε με προσοχή το κουνουπίδι, με το κοτσάνι προς τα κάτω και το βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο αλλά να παραμείνει τραγανό. Το στραγγίζουμε καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το χωρίζουμε στα μπουκετάκια του.Χτυπάμε τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το κάρι και την πάπρικα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτάμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στα χτυπημένα αβγά και κατόπιν τα πανάρουμε στο μείγμα της φρυγανιάς. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σάλτσα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μουστάρδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να δέσει. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα παναρισμένα κουνουπιδάκια και συνοδεύουμε με αυτά κρεατικά σχάρας ή πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε με φρεσκοψημένο ψωμί.