Κοτόπουλο μουσταρδάτο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια

Περισσότερο από 60’
6 μερ
Εύκολη

Υλικά

1 κοτόπουλο ολόκληρο περίπου 1½ κιλό
1.5 κιλό πατάτες μικρές
20 με τη φλούδα τους
200 γρ. πλυμένες καλά
ντοματίνια χαραγμένα ελαφρώς χιαστί
1 κ. σ. μουστάρδα
10 απαλή
100 ml λίγο γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα
1 σε σκόνη)
100 ml μέλι
φύλλα πλατύφυλλος βασιλικός
ψιλοκομμένος
λευκό ξίδι μπαλσάμικο
λεμόνι
σε λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τον βασιλικό, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα- έξω με το μισό από το μείγμα της μουστάρδας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στο εσωτερικό του το κομμένο λεμόνι. Ρίχνουμε στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα της μουστάρδας τις πατάτες και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα σκορπίζουμε, μαζί με τα υγρά του μπολ, γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κοτόπουλο.

σχετικεσ συνταγεσ