Υλικά

2 κ.σ. ρόφημα καρύδας
1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
1 κονσέρβα από λευκά σπαράγγια, στραγγισμένα, κομμένα σε κυβάκια
1 φλ. ντοματίνια, σε κύβους
1 φλ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1/2 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι και λίγο έξτρα
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
4 ώριμα αβοκάντο
ελαιόλαδο
έξτρα λάιμ (σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρόφημα καρύδας, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το κόκκινο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τις ντομάτες, τον κόλιαντρο, την καυτερή πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Κόβουμε τα μισά αβοκάντο, αφαιρούμε τα κουκούτσια και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε στη σχάρα, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω, για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε πιατέλα και γεμίζουμε κάθε μισό αβοκάντο με το veggie ceviche που έχουμε μαρινάρει. Σερβίρoυμε με λίγο αλάτι, χυμό λάιμ και φρέσκο κόλιαντρο.

σχετικεσ συνταγεσ