Κοτόπουλο λεμονάτο με τζίντζερ

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλου
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμός από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ. δεντρολίβανο τριμμένο
2 κ.σ. μουστάρδα
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ρύζι μπασμάτι (Για το ρύζι)
1 κ. σ. αλάτι (Για το ρύζι)
2 ml ελαιόλαδο (Για το ρύζι)

Εκτέλεση

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Στο μπλέντερ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το μείγμα μουστάρδας στο κοτόπουλο, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και 300 ml ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού. Ρύζι: Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό το ρύζι με το αλάτι για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε, το λαδώνουμε και το σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

σχετικεσ συνταγεσ