Menu
Generic filters
Exact matches only

Λεμονάτη σούπα με φασόλια

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το ψάρι
  • 200 γρ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη φασόλια μέτρια Καβάλας
  • 5 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (όπως θυμάρι, δεντρολίβανο), ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 750 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 25 γρ. μέλι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τη σελινόριζα και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και τα φασόλια, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (30-40 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Λίγο πριν απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα του 1 λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Λαδώνουμε και
αλατοπιπερώνουμε καλά τον τόνο.

Τον βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά και σβήνουμε με τις 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε τη σούπα σε ένα βαθύ πιάτο, με τα κομμάτια του τόνου από πάνω και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Bookmarks

“ – Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και μετά τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τη σελινόριζα και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε. – Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και τα φασόλια, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (30-40 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. – Λίγο πριν απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα του 1