Καναπεδάκια τόνου με βάση από αγγούρι

Με μισή κονσέρβα τόνο που περίσσεψε φτιάχνουμε μεζεδάκια με βάση από αγγούρι.

Λιγότερο από 30’
2 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1/2 κονσέρβα τόνου
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψυλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
100g cottage cheese ή άλλο κρεμώδες τυρί
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αγγούρι
ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

• Ανακατεύουμε την κονσέρβα τόνου με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο, το cottage cheese ή άλλο κρεμώδες τυρί της επιλογής μας και το πιπέρι.
• Πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε ροδέλες 1-2 εκ.
• Τις αλατίζουμε και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα του τόνου.
• Προσθέτουμε σταγόνες από ελαιόλαδο, φυλλαράκια άνηθου και λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ