Με το περίσσευμα των μελομακάρονων φτιάχνουμε καριόκες

Περισσότερο από 60’
Εύκολη

Υλικά

400 gr μελομακάρονα
150 gr καρύδια
2-3 κ.σ. κονιάκ
125 gr κουβερτούρα ψιλοκομμμένη (για το μείγμα)
500gr σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μελομακάρονα μαζί με το σιρόπι και τα καρύδια τους και μετά χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπολ. Ραντίζουμε με το κονιάκ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, ρίχνουμε τα 100 γρ. της λιωμένης σοκολάτας στο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα που να πλάθεται εύκολα. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα. Εξαρτάται από το πόσο μελωμένα ήταν τα μελομακάρονα. Απλώνουμε στον πάγκο μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της το μείγμα που φτιάξαμε. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το ρολάρουμε και το πλάθουμε σε μπαστούνι. Το τυλίγουμε προσεκτικά και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα κουβερτούρα. Βγάζουμε το μπαστούνι από την κατάψυξη και με ένα μαχαίρι το κόβουμε προσεκτικά σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκ. Με τη βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε τα κομμάτια στη λιωμένη σοκολάτα και τα βγάζουμε πάνω σε λαδόκολλα. Όταν στεγνώσει η σοκολάτα και σταθεροποιηθεί, τυλίγουμε τις καριόκες μία μία σε κομμάτια αλουμινόχαρτου.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger
Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.