Καναπεδάκια τόνου με βάση από αγγούρι
Με μισή κονσέρβα τόνο που περίσσεψε φτιάχνουμε μεζεδάκια με βάση από αγγούρι.
Υλικά
- 1/2 κονσέρβα τόνου
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο, ψυλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 100g cottage cheese ή άλλο κρεμώδες τυρί
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αγγούρι
- ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
• Ανακατεύουμε την κονσέρβα τόνου με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο, το cottage cheese ή άλλο κρεμώδες τυρί της επιλογής μας και το πιπέρι.
• Πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε ροδέλες 1-2 εκ.
• Τις αλατίζουμε και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα του τόνου.
• Προσθέτουμε σταγόνες από ελαιόλαδο, φυλλαράκια άνηθου και λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω και σερβίρουμε.