Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε την κονσέρβα της κρέμας καρύδας στην κατάψυξη για 2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε δύο ταψάκια διαμέτρου 24 εκ. με 2 δίσκους λαδόκολλας.
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά του κέικ, εκτός από την καρύδα. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το σπορέλαιο και το νερό.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με αβγοδάρτη. Τέλος, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το τελικό μείγμα στα δύο ταψάκια και τα βάζουμε να ψηθούν στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μπήγουμε το μαχαίρι μας στο κέντρο και να το βγάζουμε καθαρό, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα.
Ξεφουρνίζουμε τα κέικ και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πριν τα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
Μους αβοκάντο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα, και την αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κομμάτια και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το τσίπουρο ή το ρούμι και τη ζάχαρη ή την αγαύη.
Ανοίγουμε την κονσέρβα, πετάμε το νερό και χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ, να γίνει σαντιγί. Σταματάμε το μίξερ, ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τον πολτό του αβοκάντο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε σε πιατέλα το πρώτο κέικ, ισιώνουμε την επιφάνειά του αφαιρώντας σημεία που εξέχουν και στρώνουμε από πάνω τη μισή μους. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ, αλείφουμε με μους και διακοσμούμε με ροζέτες από μους, αλλά και με σύκα, δαμάσκηνα, ξύσμα σοκολάτας και ινδοκάρυδο.