Ψωμί κολοκύθας
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
Σε έναν κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, τον πουρέ, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον γλυκάνισο και τον κολοκυθόσπορο, και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος, που έχει φουσκώσει. Ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Λαδώνουμε καλά τη φόρμα και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφουμε στο ψωμί και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180ΊC για 30-40 λεπτά.
Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα με προσοχή και το μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με όποιο υλικό της αρεσκείας μας θέλουμε για συνοδευτικό.