Υλικά

1 φρέσκο αυγό
50 γρ. κολοκυθόσπορο άψητο + έξτρα για το πασπάλισμα
1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
1 γρ. ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα
220 γρ. πουρέ κολοκύθας (ή 500 γρ. κολοκύθα)
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
60 γρ. γάλα, σε θ.δ.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.

Σε έναν κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, τον πουρέ, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον γλυκάνισο και τον κολοκυθόσπορο, και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.

Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος, που έχει φουσκώσει. Ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Λαδώνουμε καλά τη φόρμα και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε ελαφρά το αυγό. Με τη βοήθεια ενός πινέλου το αλείφουμε στο ψωμί και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180ΊC για 30-40 λεπτά.

Βγάζουμε το ψωμί από τη φόρμα με προσοχή και το μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με όποιο υλικό της αρεσκείας μας θέλουμε για συνοδευτικό.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.