Γλυκές «αβγοφέτες» χωρίς αβγό

Λιγότερο από 30’
2 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

χθεσινό μπαγιάτικο ψωμί
130 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
15g κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. σπασμένο λιναρόσπορο
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φυτικό βούτυρο για το τηγάνισμα
φυτικό γιαούρτι, σιρόπι maple ή αγαύης, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το χθεσινό μπαγιάτικο ψωμί σε 4 χοντρές φέτες και τις αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον σπασμένο λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, το σιρόπι maple ή αγαύης και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ζεσταίνουμε το φυτικό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Παράλληλα βουτάμε τις φέτες για 25 δευτερόλεπτα την κάθε μεριά κι έπειτα τις τηγανίζουμε για 2-5 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλες τις φέτες, προσθέτοντας επιπλέον βούτυρο όπου χρειάζεται.
  • Τις μεταφέρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φυτικό γιαούρτι, σιρόπι maple ή αγαύης, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

σχετικεσ συνταγεσ