Γλυκές «αβγοφέτες» χωρίς αβγό
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χθεσινό μπαγιάτικο ψωμί σε 4 χοντρές φέτες και τις αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά.
- Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον σπασμένο λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, το σιρόπι maple ή αγαύης και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ζεσταίνουμε το φυτικό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα βουτάμε τις φέτες για 25 δευτερόλεπτα την κάθε μεριά κι έπειτα τις τηγανίζουμε για 2-5 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Επαναλαμβάνουμε για όλες τις φέτες, προσθέτοντας επιπλέον βούτυρο όπου χρειάζεται.
- Τις μεταφέρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φυτικό γιαούρτι, σιρόπι maple ή αγαύης, κανέλα και τριμμένους ξηρούς καρπούς.