Menu
Generic filters
Exact matches only

    Gluten free μελόψωμο με βρόμη (Gluten free, Low Cal)

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 2 1/3 φλ. πίτουρο βρόμης, χωρίς γλουτένη
    • 1 φλ. βρόμη, χωρίς γλουτένη
    • 1 φλ. γιαούρτι
    • 1/4 φλ. μέλι
    • 1 αβγό
    • 3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη, ή άλλο γάλα επιλογής
    • 1/4 φλ. βούτυρο ή λάδι καρύδας, λιωμένο
    • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 2 κ.σ. βρόμη χωρίς γλουτένη, για το πασπάλισμα

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C. Στρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το πίτουρο βρόμης, τη βρόμη, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό, το γιαούρτι, το μέλι και το γάλα. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ή το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη βρόμη από πάνω, πιέζοντάς την απαλά στο μείγμα με το δάχτυλά μας.
    Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170-180°C. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε άλλα 40 λεπτά να κρυώσει καλά. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με ένα καλό βούτυρο ή ένα βούτυρο ξηρού καρπού, μέλι ή πετιμέζι.
    Αποθηκεύουμε το ψωμί που περίσσεψε στο ψυγείο σε δοχείο έως και 10
    ημέρες (για να κρατήσει την υγρασία του) ή στην κατάψυξη έως και 60 ημέρες.

    Bookmarks