πισω στισ συνταγεσ

Γεμιστές γλυκοπατάτες με φασόλια & φέτα

Περισσότερο από 60’
·
4 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

4
γλυκοπατάτες, μέτριες
100 γρ.
μαύρα φασόλια, σε κονσέρβα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
150 γρ.
κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
3
σκόρδο (σκελίδες), ψιλοκομμένες (για τη σάλτσα)
400 γρ.
ντομάτα κονκασέ (για τη σάλτσα)
1 κ.γ.
κύμινο, τριμμένο (για τη σάλτσα)
½ κ.γ.
κανέλα, τριμμένη (για τη σάλτσα)
½ κ.γ.
θυμάρι, ξερό (για τη σάλτσα)
3
χουρμάδες (για τη σάλτσα)
2 κ.σ.
κακάο (για τη σάλτσα)
½
lime (χυμός) (για τη σάλτσα)
1 κ.σ.
φυστικοβούτυρο απαλό (για τη σάλτσα)
αλάτι (για τη σάλτσα)
πιπέρι (για τη σάλτσα)
100 γρ.
φέτα, θρυμματισμένη (για το σερβίρισμα)
ρίγανη, ξερή (για το σερβίρισμα)
κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε πλάγιες λεπτές φέτες (για το σερβίρισμα)

εκτελεση

Εκτέλεση για τις γλυκοπατάτες: Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Κατόπιν, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.

Εκτέλεση για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρουμε, μέχρι να καραμελώσουν.

Έπειτα, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα κονκασέ, το θυμάρι, το χυμό lime, την κανέλα και το κύμινο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.

Μόλις δέσει η σάλτσα, την αδειάζουμε στο multi μαζί με τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο και το κακάο, την πολτοποιούμε και την αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις είναι έτοιμες οι γλυκοπατάτες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη άκρη.

Ύστερα, τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με μαύρα φασόλια.

Τέλος, ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα που φτιάξαμε και σερβίρουμε με φέτα, φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη.

#tsoulotip: Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες για να ψηθούν εσωτερικά.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.