Μεσογειακή διατροφή
Πάσχα - Vegeterian
Κυριακάτικο τραπέζι
Βραδιές με φίλους
Χωρίς λακτόζη
Lacto Vegetarian
Ovo
Ovo-Lacto Vegetarian
Vegan
Νηστεία
Φάβα από αρακά με ελαιόλαδο και δυόσμο, με τραγανές τορτίγιες
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα και αλείφουμε τις τορτίγιες βάζοντας τη μία πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 6-8 τρίγωνα. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε τα τρίγωνα σε μια στρώση.
Ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε αλάτι και τον αρακά και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τον κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. (Ετσι θα διατηρήσει και το φρέσκο πράσινο χρώμα του).
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον αρακά με αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείος πουρές.
Αδειάζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και το κρεμμυδάκι και συνοδεύουμε με τις τραγανές τορτίγιες.