Φανουρόπιτα με 7 υλικά, χωρίς βούτυρο και αβγά

Περισσότερο από 60’
8 μερ
Εύκολη

Υλικά

160 γρ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
160 γρ. χυμός πορτοκάλι
170 γρ. ζάχαρη άχνη
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
0.5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
60 γρ. σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλα, έως ότου λιώσει η άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύουμε και, τέλος, ενσωματώνουμε και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.