Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Πάσχα - Vegeterian
Κυριακάτικο τραπέζι
Vegan
Νηστεία
Φρικασέ με αρωματικά χόρτα και ψητά πορτομπέλο με σκόρδο και σουσάμι
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σαφράν για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μαρούλια, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό, και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, το μάραθο, το δυόσμο, το ρύζι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Οπως είναι ζεστό, το ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το χυμό λεμονιού και 1 κουτάλα από το φρικασέ της κατσαρόλας και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια μαζί με όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με το φρικασέ.