Χούμους γλυκοπατάτας με κουρκουμά

Από 30’ έως 60’
2 μερ
Μέτρια

Υλικά

1 κ.γ. μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1/2 κ.γ. κουρκουμάς GREENBAY BIO
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
3 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κ.σ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ºC.
  • Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί μαζί με τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά –εκτός από το ελαιόλαδο– στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο, ανάλογα με την προτίμησή μας.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ