Χούμους γλυκοπατάτας με κουρκουμά
Υλικά
1 κ.γ. μέτρια γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1/2 κ.γ. κουρκουμάς GREENBAY BIO
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
3 σκελίδα σκόρδο
1/2 λεμόνι (χυμός)
1 κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κ.σ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ºC.
- Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί μαζί με τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και πολτοποιούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά –εκτός από το ελαιόλαδο– στο μπλέντερ.
- Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Διορθώνουμε σε αλατοπίπερο, ανάλογα με την προτίμησή μας.