Αθηναϊκή σαλάτα με σπιτική ελαφριά μαγιονέζα και ρόδι
Preparation
30΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings
5 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 κιλό λευκό ψάρι φιλέτο (μπακαλιάρος, σφυρίδα, συναγρίδα κ.λπ.), βρασμένο
- 1 πατάτα βρασμένη, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 καρότα βρασμένα, κομμένα σε κύβους
- 150 g αρακάς, βρασμένος κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ σπόροι ροδιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 g ελαιόλαδο
- 150 g ηλιέλαιο
- 1 αυγό, βιολογικό
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- αρακάς βρασμένο
- σπόροι ροδιού
- καροτάκια καρέ
Εκτέλεση
- Μαγιονέζα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι του ραβδομπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και είναι έτοιμη.
- Σαλάτα: Βάζουμε το βρασμένο ψάρι σε ένα μπολ και με δύο πιρούνια το θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, το σέλερι, τους σπόρους ροδιού, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη μισή μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.
- Στολίζουμε με τους σπόρους ροδιού, βρασμένο αρακά και καρότα, κομμένα σε καρέ.