Plant-based τυρόμπαλα από αμύγδαλα
Preparation
20΄ προετοιμασία + εκτέλεση | 2 ώρες αναμονή
Servings
4-6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 150 γρ λευκά ωμά αμύγδαλα (μουλιασμένα σε καυτό νερό για 1 ώρα)
- 120 γρ. νερό (από το μούλιασμα)
- 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε τα αμύγδαλα από το νερό και τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τον χυμό, τη μαγιά, το λάδι, τη σκόνη σκόρδο, το αλάτι και το νερό (που κρατήσαμε).
- Τα μεταφέρουμε σε καθαρή πετσέτα, τη σφίγγουμε καλά και την ακουμπάμε σε
σουρωτήρι στερεωμένο σε μπολ. - Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να στραγγίξει. Μεταφέρουμε την τυρόμπαλα σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη