Menu
Generic filters
Exact matches only

Plant-based τυρόμπαλα από αμύγδαλα

Preparation 20΄ προετοιμασία + εκτέλεση | 2 ώρες αναμονή
Servings 4-6 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 150 γρ λευκά ωμά αμύγδαλα (μουλιασμένα σε καυτό νερό για 1 ώρα)
  • 120 γρ. νερό (από το μούλιασμα)
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, πολύ ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Σουρώνουμε τα αμύγδαλα από το νερό και τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τον χυμό, τη μαγιά, το λάδι, τη σκόνη σκόρδο, το αλάτι και το νερό (που κρατήσαμε).
  • Τα μεταφέρουμε σε καθαρή πετσέτα, τη σφίγγουμε καλά και την ακουμπάμε σε
    σουρωτήρι στερεωμένο σε μπολ.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να στραγγίξει. Μεταφέρουμε την τυρόμπαλα σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks