Menu
Generic filters
Exact matches only

Αρωματικό πλιγούρι με σταφίδες και βερίκοκα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 100 γρ. βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σταφίδες Κορινθιακές
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 400 ml καυτό νερό
  • 300 γρ. πλιγούρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το καυτό νερό ώστε να το καλύψει καλά.

Αφήνουμε το πλιγούρι για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει, και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα αρώματα.

Bookmarks

“ – Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το καυτό νερό ώστε να το καλύψει καλά. – Αφήνουμε το πλιγούρι για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει, και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ. – Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. – Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα αρώματα.   “