Υλικά

200g ταχίνι
200g αλεύρι αμυγδάλου   
170g maple syrup
50g ρόδι 
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου  
1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη  
1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
1/4 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο  
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ  
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το ταχίνι, το maple syrup, το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2.Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο ίδιο μπολ, το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα, το κάρδαμο, το τζιντερ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε εκ νέου.

3.Κατόπιν, παίρνουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τα πλάθουμε σε μπαλάκια με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης. Κάθε μπαλάκι που ετοιμάζουμε το τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

4. Μόλις ολοκληρωθεί το μείγμα, πιέζουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι, ώστε να πλατιάσουν ελαφρώς, πιέζουμε και μερικούς σπόρους ροδιού στην επιφάνεια του κάθε μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 15-17 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να πάρουνε ελαφρώς σκούρο χρώμα στις άκρες τους.

5.Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Προσέχουμε το ταχίνι να είναι λείο και όχι στεγνό, ώστε να μπορεί να αναμειχθεί εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.