Φαγκρί μπουρδέτο
Το μπουρδέτο είναι μια πεντανόστιμη συνταγή με ψάρι σε σάλτσα κοκκινοπίπερου, παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας. Η καταγωγή και η ονομασία του προέρχονται από την Ιταλία - brodetto στα ιταλικά σημαίνει «ζωμός». Παραδοσιακά, τα ψάρια μπαίνουν καθαρισμένα και ολόκληρα.
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ, τις φρέσκες ντομάτες, τη δάφνη, την πάπρικα και το κοκκινοπίπερο. Ρίχνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε τα φιλέτα μέσα στην κατσαρόλα και με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ώστε να τα καλύψουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.