Menu
Generic filters
Exact matches only

Aρωματικό μαλεμπί

Με το γάλα που έχουμε και πρόκειται να λήξει σύντομα φτιάχνουμε άγλυκο αλλά αρωματικό μαλεμπί, που σερβίρουμε με λίγο μέλι και φρούτα.

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 6 στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • 3/4 φλ. χλιαρό νερό
  • 70g κορν φλάουρ
  • 500g γάλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κομματάκια μαστίχας κοπανισμένα
  • ψιλοκομμένα κομματάκια φράουλας ή άλλων φρούτων για το σερβίρισμα
  • λίγο μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

• Μουλιάζουμε τον κρόκο Κοζάνης στο νερό.
• Μόλις κρυώσει, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
• Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
• Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, τη μαστίχα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
• Μοιράζουμε το μαλεμπί σε 4 μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
• Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα κομματάκια φράουλας ή άλλων φρούτων της επιλογής μας και λίγο μέλι.

Bookmarks