Menu
Generic filters
Exact matches only

Τάρτα «αράχνη» με κολοκύθα και σοκολάτα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερίδες
Difficulty Δύσκολη

Υλικά

Για την κρούστα

  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 κ.σ. πουρές κολοκύθας σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. αλεύρι καρύδας
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο

Για τη γέμιση

  • 1 1/4 φλ. πουρές κολοκύθας, σε θερμοκρασία δωματίου (για τη γέμιση)
  • 1 φλ. λάδι καρύδας, πολύ μαλακό ή υγροποιημένο αλλά όχι ζεστό
  • 1/2 φλ. σκόνη κακάο
  • 6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/8 κ.γ. γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

Για τον ιστό αράχνης

  • 2 κ.σ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 1 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας, ρευστό
  • 2 κ.σ. κρέμα καρύδας
  • 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για τη γαρνιτούρα

  • cacao nibs ή μερικές καραμέλες με θέμα Halloween (όπως π.χ. βρώσιμες αράχνες σοκολάτας)
  • λίγες νιφάδες αλατιού
Λάδι Καρύδας Βιολογικό 500ml
Σιρόπι Maple Vermont Organic 250g
Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΛΥΚΕΣ 500 GR
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Κανέλα Τριμμένη 140 gr
Καρύδα Ινδική Τριμμένη 150g
Κορν Φλάουρ 200 gr
Κακάο Σκόνη 125g
Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
Ρόφημα Αμύγδαλο 1 Lt
Σοκολατένια Κουφετάκια 250gr
Αλάτι Ημίχονδρο Σε Σακουλάκι 1 Kg
Next

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 18-20 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Κρούστα: Τοποθετούμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά ενωθούν καλά
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πιέζουμε το μείγμα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας για να φτιάξουμε την κρούστα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη βάση της κρούστας για να αποφύγουμε τη δημιουργία φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει μέσα στην ταρτιέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Γέμιση: Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε όλα τα συστατικά γέμισης σοκολάτας σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και δουλεύουμε έως ότου το μείγμα είναι λείο.
  • Μόλις κρυώσει η βάση, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την κρούστα και απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Ιστός αράχνης: Ανακατεύουμε τα συστατικά του μείγματος για τον ιστό αράχνης μέχρι να μαλακώσουν πλήρως, προσθέτοντας σταδιακά το ρόφημα αμυγδάλου και αυξάνοντας την ποσότητα μόνο αν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε το μείγμα να είναι υδαρές, αλλά όχι πολύ νερουλό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της αράχνης σε ένα απλικατέρ και διακοσμούμε την κορυφή της τάρτας με σπειροειδές μοτίβο, ξεκινώντας από το κέντρο και τραβώντας τους σπειροειδείς δακτυλίους μέχρι να φτάσουμε στα άκρα.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τραβάμε απαλά μια γραμμή από το κέντρο της τάρτας στο εξωτερικό άκρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο γύρω από την τάρτα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν ιστό αράχνης.
  • Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο nibs ή/και νιφάδες αλατιού και απολαμβάνουμε.
Bookmarks