Menu
Generic filters
Exact matches only

Steaks σελινόριζας με βελούδινη σάλτσα μανιταριών

Preparation 20΄ προετοιμασία | 40΄ ψήσιμο
Servings 4-6 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για τα steaks σελινόριζας

  • 1 μεγάλη σελινόριζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. maple syrup
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • 60 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 30 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 900 ml ζωμός λαχανικών, ζεστός
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • άγριο ρύζι, βρασμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα. Κόβουμε τις άκρες, την ξεφλουδίζουμε, την κόβουμε σε 6 φέτες πάχους περίπου 2 εκ. και χαράζουμε την κάθε φέτα σταυρωτά και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε τις φέτες σελινόριζας σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.
  • Μαρινάδα: Σε μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το maple syrup, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Αλείφουμε με τη μαρινάδα τις φέτες σελινόριζας από την πάνω
    πλευρά τους και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25′.
  • Βγάζουμε το ταψί, γυρνάμε τις φέτες σελινόριζας, αλείφουμε με την υπόλοιπη
    μαρινάδα και ψήνουμε για ακόμη 15-20′ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σάλτσα: Εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5′. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 8-10′. Ρίχνουμε το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2′ ακόμα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20′ ή μέχρι να πήξει
    ελαφρώς, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και
    πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Αν θέλουμε, την περνάμε από σουρωτήρι.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το άγριο ρύζι με τον μαϊντανό και το ρόδι. Σερβίρουμε τα
    steaks με το ρύζι και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks