Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαλάτα με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών και aioli ταχινιού

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. φρέσκα λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 3-4 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 40 ml μηλόξιδο
  • 50 γρ. baby ρόκα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ωμό ή καβουρδισμένο σουσάμι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το aioli

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. vegan μαγιονέζα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40-60 ml νερό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις άκρες από τα λαχανάκια, αφαιρούμε τυχόν μαραμένα εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα απλώνουμε σε μία στρώση σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις για 20΄ ή μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα  ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  • Σε μπολάκι ανακατεύουμε το κρεμμύδι και τα ραπανάκια με το μηλόξιδο, τα αφήνουμε για 10΄ και στραγγίζουμε.
  • Ετοιμάζουμε το aioli πολτοποιώντας όλα τα υλικά μέχρι και το πιπέρι σε επεξεργαστή τροφίμων κι έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το νερό μέχρι να έχουμε πηχτή αλλά ρευστή κρέμα.
  • Όταν τα λαχανάκια έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τη ρόκα, το κρεμμύδι και τα ραπανάκια, περιχύνουμε με το aioli, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και σουσάμι και σερβίρουμε.

 

Συνταγές: Madame Ginger team (Μαριλού Παντάκη, Άννα Χαλικιά, Ιωάννα Μαστροκόλια)
Φωτογραφίες & Food Styling: Νεφέλη Καραφυλλάκη

Bookmarks