Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαλάτα με φινόκιο, ξηρούς καρπούς και ρόδι

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 μεγάλο φινόκιο
  • 200g ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
  • 80g καβουρδισμένα φουντούκια
  • 80g καβουρδισμένα καρύδια
  • 1 μεγάλο κόκκινο μήλο κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 60g σταφίδα μαύρη κορινθιακή
  • 1/2 μεγάλο ρόδι (τους σπόρους)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • 40 ml χυμό ροδιού
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • φλούδες γραβιέρας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε από τα χοντρά φύλλα το φινόκιο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα πράσινα σαλατικά και προσθέτουμε το φινόκιο. Σκορπίζουμε τα φουντούκια, τα καρύδια, το μήλο, τη σταφίδα και τους σπόρους από το ρόδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τον χυμό ροδιού, αλάτι και λευκό πιπέρι. Ραντίζουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σκορπίζουμε λίγες φλούδες γραβιέρας και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks