Menu
Generic filters
Exact matches only

“Πίτσα” από αραβική πίτα ολικής άλεσης, με κασέρι και λαχανικά

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 αραβική πίτα ολικής άλεσης μεσαίου μεγέθους
  • 1+1/2 κ. σ. συσκευασμένη τριφτή τομάτα (ή έτοιμη σάλτσα τομάτας)
  • 1/2 φλ. χοντροτριμμένο κασέρι της αρεσκείας μας
  • 2 κ. σ. θρυμματισμένη φέτα
  • 1/2 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 4 μέτρια φρέσκα άσπρα μανιτάρια καθαρισμένα με νοτισμένο πανάκι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ. γ. ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1/3 κ. γ. ξερό εστραγκόν τριμμένο
  • 1/2 μέτρια τομάτα κομμένη σε στρογγυλές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C.
Απλώνουμε την αραβική πίτα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με χαρτί ψησίματος και την αλείφουμε με την τριφτή τομάτα (ή τη σάλτσα τομάτας).
Πασπαλίζουμε με το μισό κασέρι και τη φέτα.
Από πάνω σκορπίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το εστραγκόν και καλύπτουμε με τις φέτες τομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Τρώγεται αμέσως, ζεστή ή, αν θέλουμε, κρύα (άψητη), τυλιγμένη σε ρολό.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 C. Απλώνουμε την αραβική πίτα σε ένα ταψάκι, στρωμένο με χαρτί ψησίματος και την αλείφουμε με την τριφτή τομάτα (ή τη σάλτσα τομάτας). Πασπαλίζουμε με το μισό κασέρι και τη φέτα. Από πάνω σκορπίζουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το εστραγκόν και καλύπτουμε με τις φέτες τομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, μέχρι να λιώσει το κασέρι. Τρώγεται αμέσως, ζεστή ή, αν θέλουμε, κρύα (άψητη), τυλιγμένη σε ρολό.