Menu
Generic filters
Exact matches only

Πιπεριές τυλιγμένες με ζύμη σφολιάτας

#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε τυρί επιθυμούμε.

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 6 πιπεριές κέρατο ή Φλωρίνης, καθαρισμένες και κομμένες οριζόντια στη μέση
  • 240 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μπούκοβο
  • 1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν
  • 1 κρόκος αβγού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σεβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ελιές, κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, το cheddar, το μπούκοβο, τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα, γεμίζουμε τις πιπεριές με το παραπάνω μείγμα και τις αφήνουμε σε ένα πιάτο.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη για κρουασάν στον πάγκο εργασίας μας, τον οποίο έχουμε αλευρώσει, την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη και την κόβουμε σε λωρίδες πλάτους μισού εκατοστού.

Κατόπιν, τυλίγουμε τις γεμιστές πιπεριές με τις λωρίδες ζύμης και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ύστερα, αλείφουμε τις τυλιγμένες πιπεριές με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες, αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν.

Τέλος, σχηματίζουμε σε κάθε πιπεριά από δύο μάτια με το γιαούρτι και τις ελιές και σερβίρουμε

Bookmarks